Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sultanhisar MYO’da “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” Verildi

18.10.2024
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Ahmet Hakkı Balcıoğlu Konferans Salonu’nda 17 Ekim 2024 tarihinde öğrencilere yönelik “Bağımlılıkla Mücadele” konulu eğitim, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi tarafından verildi.

Eğitim öncesi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan bağımlıkla mücadelenin önemini vurgularken, yasaklı maddelerin insan vücuduna verdiği fiziki ve psikolojik zararlara değindi.

Toplumda bağımlılık sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinde görevli Narko Rehberi Komiser Furkan Karadaş “Gençlik Modülü” hakkında bilgi verdi. Eğitimde Narko Rehber tarafından, “Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi”, “Madde Bağımlılığı, Kullanımı ve Etkileri”, “Narkotik Maddeler Nelerdir”, “Uyuşturucu Satılan Yerler ile Kullanılan Mekânlar”, “Uyuşturucu Suçlarında Yasal Durum” ve “Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele Merkezleri” hakkında bilgiler aktarıldı.

 

Katılımcıların, bağımlılığın nedenleri, belirtileri ve tedavi süreçleri hakkında bilgilendirildiği eğitimler sırasında bağımlılığın birey ve aile üzerindeki yıkıcı etkilerine vurgu yapılırken, erken müdahale ve destek mekanizmalarının önemi de vurgulandı.

Katılımın yoğun olduğu eğitim, soru - cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN