Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

STEM Eğitici Eğitimi Sertifika Programı Sona Erdi

05.02.2020
Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜSEM) ile ADÜ Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi (BİLTEMM) iş birliğiyle 27 Ocak – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında STEM Eğitici Eğitimi Sertifika Programı düzenlendi.

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Hilal Aktamış’ın yürüttüğü eğitime; Doç. Dr. Ersen Yazıcı,  Dr. Öğretim Üyesi Taner Arabacıoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Hanife Can Şen,  Arş. Gör. Hilmi Saygın Sucuoğlu ve Arş. Gör. Dr. Emrah Hilde eğitimci olarak katıldılar.

Eğitim kapsamında ‘STEM Nedir?, Kuramda ve Uygulamada STEM Eğitimi, STEM Eğitiminde Problem Çözme Uygulamaları, STEM Eğitiminde Kodlama Uygulamaları,  STEM Eğitiminde Robotik Uygulamaları, STEM Eğitiminde Ölçme ve Değerlendirme konularında katılımcılar eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Katılımcılardan alınan geri bildirimlerden eğitimin yeni bir bakış açısı kazandırdığı ve kendileri için çok faydalı olduğu sonucuna ulaşıldı.

Ülkemizin eğitim gündemine hızlı bir giriş yapan STEM, Science, Technology, Engineering ve Mathematics kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olup STEM eğitiminin amacı yeni trendlere ve modern teknolojiye hakim, tasarım odaklı düşünen, problem çözme becerilerini zenginleştiren, özgün, yaratıcı ve fark oluşturan çıkarımlara sahip öğrenciler yetiştirmektir. STEM Eğitici Eğitimi ise temel bilimlerin ortaya koyduğu kuramsal (teorik) bilgileri alıp teknoloji, mühendislik ve matematik ile harmanlayarak, var olan ve var olacak problemler üzerinde öncelikle bilimsel, sistemli ve yaratıcı olarak düşünmeyi sağlayan, düşündüğünü tasarlayarak projeye dönüştürebilen, proje iş planı ve süreçlerini yönetebilen, projesini hayata geçirerek katma değer sağlayacak ürünler ortaya koyabilen öğrenciler yetiştirmek için yol göstermeyi hedeflemektedir.

ADÜSEM ileriki zamanlarda STEM Eğitici Eğitimi Sertifika Programı ile Aydın genelinde öğretmenlere ve öğretmen adaylarına ulaşmaya devam edecek. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN