Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük Üniversitemizde Yeni Anayasa, Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’ni Anlattı

17.03.2016
Üniversitemizde, Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ ün konuşmacı olarak katıldığı konferans Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda 16 Mart 2016 tarihinde gerçekleşti.

Konferansına başlamadan önce Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Cem Küçük, demokrasi şehidi Adnan Menderes’in adını taşıyan bir Üniversitede olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında Küçük’e bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından başlayan konferansta yeni anayasa, yeni Türkiye, başkanlık sistemi gibi konular ele alındı. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına 1950’den itibaren ülkemizin tarihi değerlerini ve dönemeçlerini anlatarak başlayan Gazeteci Yazar Cem Küçük, köylüye ilk defa Adnan Menderes döneminde değer verilmeye başlandığına değinerek bu dönemde binlerce traktörün çiftçilerin hizmetine sokulduğunu ifade etti.Menderes’in askeri darbe ile devrildiğini anımsatan Küçük, Türkiye’nin önceki dönemlerde askeri vesayetle yönetildiğini, atanmışların seçilmişlere üstünlüğünü örneklerle anlattı. 

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi hakkında bilgiler veren Küçük, Başkanlık sisteminde kararların daha hızlı uygulandığına değinerek hızlı uygulanan kararların da ekonomiye doğrudan katkı sağlayacağını vurguladı.

Konferansın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Küçük, “ Türkiye kendi içinde ve dışında oluşabilecek tüm tehditlere karşı güçlü bir ülkedir” dedi.

Konuşmasını tamamlayan Küçük’e Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, teşekkür belgesinin yanı sıra Üniversitemiz hediye paketini ve çiçeğini verdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN