Sporcularımız, 208 Üniversite Arasında 60 Madalya ile Türkiye Üçüncüsü Oldu

12.01.2023
Üniversite Sporları Federasyonunun 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde yapılan spor müsabakaları madalya sıralamaları sonucuna göre, Üniversitemiz spor takımları, 208 Üniversite arasında toplamda 60 Madalya kazanarak ‘Türkiye Üçüncüsü’ oldu.

Genç ve dinamik akademik kadrosu, gelişmiş altyapı tesisleri ve milli sporcuların en çok tercih ettiği okullardan biri olma özelliğine sahip olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Üniversite Sporları Federasyonunun 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde düzenlenen müsabakalarında en fazla altın madalya kazanan takımlar arasında yer aldı. Uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan Üniversitemiz, şampiyonluklarıyla anılıp başarılarını arttırarak ülke sporuna daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyor.

Başarılarıyla adından söz ettiren ve göğsümüzü kabartan Üniversitemiz, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde akademik başarılarına sportif başarılarını da ekleyerek her alanda adından söz ettirmeye devam ediyor. Spor eğitiminde esas olarak; uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, sporcuları dünya standartlarında eğitmek ve olimpiyatlarda ülke sıralamasını yukarıya çekerek milli sporcuları çekirdekten yetiştirmek amaçlanıyor.

Sporcularımızı gurur verici başarılarından dolayı kutluyor, onları yetiştiren ve müsabakalara hazırlayan öğretim elemanlarımızı tebrik ediyoruz.