Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Spor Bilimleri Fakültesinde TRT Spor’u Ağırladık

05.06.2023
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Spor Yıldız kanalında yayınlanan, üniversitelerin spor takımlarının ve üniversite öğrencilerinin spora erişim olanaklarının anlatıldığı "Spor Üniversitede" programının çekimleri Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirildi.

3 gün boyunca süren çekimlerde, futbol (kadın), futsal (erkek), atletizm (kadın-erkek), voleybol (kadın) ve yüzme (kadın-erkek) olmak üzere toplam 5 branşta Üniversitemizi temsil eden teknik ekip ve öğrencilerle röportaj yapıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Alpay Bülbül ve Dr. Öğr. Üyesi Pero Duygu Dumangöz güzel ve verimli bir çekim süreci geçirdiklerini belirterek, çekimlerde emeği geçen başta TRT Spor Yıldız ekibi olmak üzere, bu süreçteki desteklerinden ötürü Üniversitemiz Rektörü ve Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Bülent Kent’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç’a, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu’na, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Doç. Dr. Yasin Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Ali Güreş ve Öğr. Gör. Necmettin Parlak'a, Fakülte Sekreteri Sebahat Bayram’a ve katılım sağlayan tüm öğrencilere teşekkür etti. 

Şampiyonların Okulu Gururumuz Olmaya Devam Ediyor

Son yapılan Üniversitelerarası futbol müsabakalarda, Üniversitemiz futbol takımı grup maçlarını 3. olarak tamamladı. Bu başarı ile futbol takımımız, Süper Ligde mücadele etmeye hak kazandı. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Takımı ise 5-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği ve Manisa’da gerçekleştirilen ÜNİLİG Atletizm Türkiye Şampiyonasında dereceye girerek yine Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandırdı.  Atletizm takımımız; 16 altın, 12 gümüş ve 6 bronz madalya ile toplamda 34 madalya kazanırken 6 öğrencimiz de Çin’de düzenlenecek olan Dünya Üniversite Oyunlarına katılmaya hak kazandı. Atletizm Takımı; erkeklerde 'Türkiye Şampiyonu', kadınlarda ise 'Türkiye İkincisi' oldu. Üniversitemiz ev sahipliğinde 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Arası Voleybol Bölgesel Lig Müsabakalarında Üniversitemiz Kadın A Grubunda birinci oldu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 4-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen ÜNİLİG Finaller-Ankara Basketbol Süper Lige Yükselme Müsabakalarına katılan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi kadın basketbol takımı, kadın basketbol grup maçlarını namağlup tamamlayarak süper lige yükseldi. Katıldıkları tüm müsabakalarda yakaladığı başarılarla ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi  ‘Şampiyonların Okulu’ unvanını sonuna kadar hak ediyor. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN