Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Spor Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

12.06.2018
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 7 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşti.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Benden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Spor Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeli, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende konuşmasını yapan Benden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey; hayatta geri adım atılamayacak tek şeyin zaman olduğunu vurgulayarak öğrencilere zamanlarını dikkatli harcamalarını öğütledi. Prof. Dr. Karacabey “Bir eğitim serüveniniz burada sona eriyor. Dört yıl boyunca arkadaşlarımla beraber hayatınıza dokunmaya, size yol göstermeye çalıştık. Kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Unutmayalım ki, mükemmel insan sözlerinde mütevazilik, icraatlarında başarı olandır. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan İsra Suresi ayetlerinden örnekler vererek anne ve babalarına gösterdikleri saygı ve sevgiyi, meslek hayatlarında da göstermelerini söyledi. Spor Bilimleri Fakültesinin başarıya ve ödüle doymayan bir okul olduğunu belirten Prof. Dr. Bircan, “Atletizmden güreşe, basketboldan futbola birçok spor dalında başarılarla dolu bir okuldan mezun oluyorsunuz. Bu başarıda emeği geçen akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizin çok değerli ailelerini tebrik ediyorum. Evlatlarınızla ve bizlerle burada birlikte olduğunuz için size yürekten teşekkür ediyorum.” diyerek mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Spor Bilimleri Fakültesi birincisi Oğuz Yılmaz konuşmasında; “Hayatın bizlere neler getireceğini öngöremediğimiz bir dönemde; meslek seçiminin tam anlamıyla farkına varamadan başlamıştık başladığımız üniversite serüvenimizde, dört yıl boyunca, iyi ve kötü günlerimiz oldu. Hayat adına, sorumluluk adına pek çok şey öğrendik burada ama en önemlisi birey olmanın, birey olduktan sonra topluma faydalı bir birey olmanın bilinciyle yetiştirildik. Tüm bu zorlu eğitim serüveninde bizlere yol gösteren çok değerli hocalarımıza, beni her anlamda destekleyen, kararlarıma saygı duyan anneme ve babama teşekkür ediyorum.” dedi.

Artistik jimnastik gösterisi, latin dansları gösterisi, halk oyunları gösterisi ile devam eden tören, mezun olan ve dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildikten sonra geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN