Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Spor Bilimleri Fakültesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

06.12.2021
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Binali Yıldırım Spor Salonu’nda program düzenledi.

Programa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Engelliler Derneği Başkanı Bayram Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol’un, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalığının önemini vurgulamasının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü konuşma yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün dünyanın bütün bireyler için yaşanılabilir kılınması adına önem taşıdığını belirterek başladığı konuşmasında Prof. Dr. Ölçücü,  “Fakültemizde 24 özel gereksinimli öğrencimiz var. Özel gereksinimli öğrencilerimizle her alanda yol arkadaşlığı yapmak sporda ve gençlik faaliyetlerinde el ele, omuz omuza olmak bizim için motivasyon kaynağı.” dedi. Prof. Dr. Burçin Ölçücü ayrıca engelli öğrencilerin her anlamdaki yaşam kalitelerini zirveye taşıyana kadar Üniversitemizin gayretlerinin süreceğini belirtti.

Program Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin zumba dans gösterisiyle devam ederken engelli sporcuların da pilates, cimnastik, masa tenisi, floor curling, hemsball, tekerlekli basketbol ve goalball gibi etkinliklerde yer alması renkli görüntülere sahne oldu

Doç. Dr. Reşat Kartal’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü’nün etkinliğe destek veren Öğretim Elemanları Öğr. Üyesi Meltem Işık, Öğr. Gör. Şaheser Güneş, Öğr. Gör. Eda Günay, Öğr. Gör. Elçin Savaş’a teşekkür etmesiyle program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN