Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Yüksekokulu Öğrencileri Felsefe Söyleşisinde Buluştu

10.05.2017
Üniversitemiz Söke Sağlık Yüksekokulu’nda “Felsefe Bağlamında Etik ve Ahlâk’a Bakış” adlı söyleşi, 4 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da katıldı.

Söke Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl’ın açılış konuşmasının ardından, Yüksekokul öğrencilerinin oluşturduğu El Hijyeni Dans grubu gösterisi ile başlayan etkinlik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Üstün’ün "Felsefe Bağlamında Etik ve Ahlâk’a Bakış″ söyleşisi ile devam etti.

Söyleşisinde felsefenin alt bileşenleri olan etik ve ahlakın önemini vurgulayan Üstün: "Felsefe bizleri sorgulamaya götürür. Ama bu sorgu kendimizi ve çevremizi olduğu kadar tüm olup biten şeyleri de kapsar. Birçok insan doğruyu düşünür, doğruyu yapmak için harekete geçer ancak bunu ne kadar başarır, tartışılır.” dedi. Etik ve ahlâki değerlerin felsefe ile ilişkisini anlayabilmek için farklı filozofların anlayışlarına da göz atmak gerektiğine dikkat çeken Üstün; Epikuros, Zenon, İbn-i Sina, Farabi, Descartes, Kant gibi filozofların, ortaya koydukları fikirlerle, etiğin ve düşünsel bir anlayışın  gelişmesine katkıları sebebiyle çok önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Üstün, öğrencilere etik ve ahlakı daha iyi anlamak için mutlaka kitap okumalarını öğütledi.

Etkinlik, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl’ın, Prof. Dr. Çağatay Üstün’e ve El Hijyeni Dans Grubu’na teşekkürlerini sunmasıyla sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN