Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

14.06.2019
Üniversitemiz Söke Sağlık Yüksekokulu, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yemin Töreni, 11 Haziran 2019 tarihinde Söke’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Törene; Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı’nın yanı sıra dekanlarımız, öğretim üyelerimiz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte okul birincisi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Merve Başak Çankaya, yaptığı konuşmada onurlu ve gururlu bir mesleğin ferdi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Artık mezun oluyoruz ve okul hayatımızın sonuna adım adım yaklaşıyoruz. Belki üniversiteye ilk gelişimizi, belki ilk bütünlemeye kalışımızı, belki ailesiz ilk ayakta durmaya çalışmamızı, bazen bocalamamızı, belki de ilk ağlamalarımızı hatırlıyoruz ama en sonunda büyüdüğümüzü hissediyoruz. Hikayemin sizinle kesişen kısımlarında benimle birlikte yer aldığınız için hepinize teşekkür ediyorum, umarım daha birçok yerde hikayelerimiz kesişir ve hep birlikte birçok çocuğun kalbine dokunuruz.” şeklinde konuştu.  

Gerekli Olan Bilgi, Beceri ve Donanımı Mesleki Eğitim Sürecinde Aldınız

Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, öğrencileri tebrik ederek tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiği konuşmasında, Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarının iyi bir eğitimin yanı sıra aile, çocuk ve hatta eğitimcilere de önder olabilecek, toplumun gereksinimleri doğrultusunda kendini yenileyebilen ve geliştirebilen, yaratıcı, etkili iletişim kurabilen meslek elemanları olarak mezun olduklarını belirtti. Yeni mezun hemşire meslektaşların da sağlığın sürdürülmesi ve yükseltilmesinde, toplumun refahının ve yaşam kalitesinin arttırılmasında anahtar rolü üstlendiğini ifade eden Akyıl “Hepinizin mesleki yeminlerine bağlı kalacağınıza yürekten inanıyorum ve sevgiyle kucaklıyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, başta aileleri tebrik ederek yeni mezunlara tüm hayatları boyunca başarılar dilediği konuşmasında, “Bir Tıp Fakültesi hocası olarak,  öğrencileri mutlu ve heyecanlı, hocaları da hüzünlü gördüm. Bu bizim için ayrı bir gurur verici durumdur.” dedi.

Konuşmaların ardından Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin meslek antları okutuldu. Dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından bu sene son mezuniyetini gerçekleştiren Söke Sağlık Yüksekokulunun “Güzel Bir Hikaye” adlı veda sunumu tüm davetlilere duygusal anlar yaşattı. 

Tören, mezun öğrenciler ile birlikte Söke Sağlık Yüksekokulu akademik ve idari personelinin sahneye davet edilmesi sonrası kep atma töreni ile sona erdi.

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN