Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Yüksekokulu Meme Kanserine Dikkat Çekti

04.11.2016
Üniversitemiz Söke Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Hemşirelikte Öğretim Dersi kapsamında her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla Söke’de bir alışveriş merkezinde vatandaşlara Meme kanseri konusunda bilgi verdi

Söke Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sultan Özkan nezaretinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, vatandaşlara ve alışveriş merkezi çalışanlarına meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgi verdi.

Kadınlarda en sık rastlanan 10 kanser türü arasında ilk sırada olan Meme Kanserinin  erkekleri de tehdit ettiğine değinen öğrenciler, erken teşhisin meme kanseri tedavisindeki önemini vurguladı.

Meme kanseri risk faktörleri, belirtileri, riski azaltmak amacıyla yapılacaklar, erken teşhise yönelik taramalar, kendi kendine meme muayenesinin ne olduğu, ne zaman ve nasıl yapılacağı konuları hakkında vatandaşları bilgilendiren öğrenciler, eğitim verdikleri bireylere meme kanseri sembolü olan pembe kurdele takıp hazırladıkları broşürlerle bireylerin farkındalıklarını arttırdı. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN