Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerinden İlkyardım Eğitimi

15.05.2017
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Söke Belediyesinin iş birliğiyle, 6 Mayıs 2017 tarihinde Söke Novada AVM’de ilkyardım eğitimi düzenlendi.

Söke Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri ile Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şubesi acil tıp teknisyenlerinin eğitimci olarak yer aldığı etkinlikte, acil yardım müdahalelerinin uygulamalı olarak gösterildiği stantlar oluşturuldu.

Öğrencilerin nitelikli birer sağlık profesyoneli olma yolunda, hem teorik hem de uygulamalı derslerde kaliteli eğitim alarak iyi yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde; acil yardım bilgilendirme (112’ yi doğru kullanma), kardiyo-pulmoner resüsitasyon (CPR), hava yolu tıkanıklıkları, kırık-çıkık-burkulmalar, kanamalar, zehirlenmeler (arı, böcek sokması, kimyasal içilmesi,vs) ve yanıklar olmak üzere yedi acil durum konusunda Söke halkı bilgilendirildi. Her bir stantta bir öğretim elemanı ve acil tıp teknisyeni refakatinde görev alan öğrencilerin bir kısmı canlı manken olarak yer alırken bir kısmı ise uygulama ve bilgilendirme stantlarında eğitimci olarak yer aldı.

Çocukların da unutulmadığı etkinlikte, ilkyardım konusunda çocukları bilgilendirmek için de ayrı bir stant oluşturuldu. Öğrenciler tarafından yetişkinler ve çocuklar için konu ile ilgili hazırlanan broşürler halka dağıtıldı.   Hem çocukların hem de ebeveynlerin bilgilendirildiği etkinlik, çocuklara balonlar dağıtılarak son buldu.

 

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN