Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Hizmetleri MYO Eğitimlere Devam Ediyor

22.04.2019
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, öğretim görevlileri ve idari personeline yönelik tütün ürünleri kullanımının zararları konusunda bilgilendirme amaçlı düzenlenen eğitim, 15 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti.

Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın Bilgilendirme ve Bilinçlendirme başlığıyla, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin bilgilendirilmesi, farkındalık oluşturulması olumlu tutum ve davranış geliştirilmelerinin sağlanması maddesi kapsamında düzenlenen eğitim, Söke İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Fatma Burcu Türkmen tarafından verildi.

Eğitimde sigara bağımlılığının zararları, nasıl bağımlı hale gelindiği, pasif içicilik, bağımlılıktan kurtulma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Sigara bağımlılığının ICD kodu olan bir hastalık olduğunu vurgulayan Türkmen “Tütün bağımlılığı, dünyada ve Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olup beyin hücresel yapısında ve fonksiyonunda kalıcı değişikliklerle giden, dürtüsel, önüne geçilemeyen, tekrarlayan sigara kullanımı davranışı gösteren kronik bir beyin hastalığıdır.” dedi.

Öğrenci ve öğretim görevlilerin sorularını cevaplayan Dr. Fatma Burcu Türkmen’e teşekkür belgesi verilmesiyle eğitim son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN