Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Hizmetleri MYO’da Paramedik Öğrenci Rallisi Düzenlendi

22.05.2024
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) İlk ve Acil Yardım Programının düzenlediği paramedik öğrenci rallisi olan “ADÜRALLİ” etkinliği, 21 Mayıs 2024 tarihinde Söke Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin meslek yaşamlarında karşılaşabilecekleri vakaların acil olgu yönetimini yapabilme motivasyon ve becerisini kazanmalarının hedeflendiği etkinlikte, öğrenciler etaplarda kıyasıya mücadele etti. Öğrenciler, ilk etapta elektrik çarpması sonucu arrest olan bir yaralıya müdahale, ikinci etapta halı sahada top oynarken ani olarak senkop gelişin bir vakaya acil müdahale, üçüncü etapta ise ağaçtan düşerek yaralanan travma hastasına müdahale etti. Checklistler doğrultusunda acil müdahale esnasında yapılan uygulamalar hakemler tarafından puanlanarak rallinin kazanları belirlendi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Söke Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Nazan Öztürk ve Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar’ın katıldığı ödül töreni, dereceye giren öğrencilerin madalyalarının verilmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN