Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Hizmetleri MYO’da Paramedik Günü Etkinliği Düzenlendi

20.12.2023
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Aydın İl Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Paramedikler Haftası etkinlikleri kapsamında 19 Aralık 2023 tarihinde “Paramedik Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Söke Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazan Öztürk, sağlık sektöründe önemli yere sahip olan, her gün binlerce hayata dokunarak, sabırla, zorluklara göğüs gererek insanlığa hizmet eden paramediklerin ve paramedik adaylarının gününü kutladı. 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkan V. Harun Doğruöz, paramediklerin kamuya atanma süreci ile günümüzde oluşturulabilecek ek istihdam alanları hakkında bilgilendirerek 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutladı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü görevli Paramedik Muhammed Hasan Furkan Vergili “Afetlerde UMKE ve Paramediğin Rolü” konulu sunumu ile Aydın UMKE’de yaptıkları çalışmaları ve deneyimlerini paylaştı. 

PARHAD Yönetim Kurulu Üyesi Paramedik İbrahim Gökçe “Türkiye’de Paramediklik” isimli sunumu ile geçmişten günümüze Türkiye’de paramedik mesleğinin gelişimi ve çalışma alanları ile ilgili bilgi verdi. 

Oturum Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Nazan Öztürk ve Harun Doğruöz’ün yaptığı “Hastane Öncesi Acil Tıp Profesyonellerinin Gelecek Planlamaları” isimli panelde, alanında uzman konuşmacılar mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. 

Paramedik İbrahim Gökçe “Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarındaki İşleyiş”, Paramedik Zeynep Afacan “İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde Paramediklerin Çalışma Şartları”, Paramedik Yusuf Demiryürek “Alan Dışı Eğitim ve Eğitim-Nöbet Döngüsünün Zorlukları/Kolaylıkları”, Paramedik Elem Özdemir “Teknik Destek Birimi ve Motorize Ambulans Biriminde İşleyiş ve Çalışma Şartları”, Paramedik Enes Gidici “Acil Sağlık Hizmetlerinin Sunumunda Bilgi İşlem Birimi ve Telsiz-İletişim Biriminin Görevleri” ve ATT Gülay Şanal “İl Ambulans Servisi Başhekimliği ASOS Biriminde Çalışma Şartları ve Yapılan İşler” konusunda bilgi verdi. 

Soru-cevap bölümünün ardından teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN