Söke Sağlık Hizmetleri MYO 2024-2025 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

15.10.2024
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun (MYO) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı Akademik Kurul Toplantısı, 15 Ekim 2024 tarihinde öğretim üyeleri ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem’in katıldığı toplantı, meslek yüksekokulun akademik ve idari birimlerinin bir araya gelerek, geride bırakılan eğitim-öğretim yılını değerlendirmesi ve yeni döneme dair stratejik planlamaların yapılması açısından önemli bir platform oluşturdu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nazan Öztürk, yüksekokulun mevcut durumu, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca elde edilen akademik başarılar ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ayrıca, yüksekokulun uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşmak amacıyla yürütülen projeler ve gelecek dönemde planlanan çalışmalar üzerinde durdu. Özellikle, eğitim kalitesinin artırılması, öğrencilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve bölgesel sağlık hizmetleriyle iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde hedefler vurgulandı.

Açılış konuşmasının ardından 2024-2025 eğitim-öğretim yılı Akademik Kurul Toplantısı Sunumu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Doktor Halise Çınar tarafından yapıldı. Toplantıda, öğretim üyeleri ve bölümlerin akademik performans değerlendirmeleri de yapıldı. Meslek Yüksekokul bünyesindeki bölümler tarafından sunulan dersler, yürütülen araştırma projeleri ve ulusal/uluslararası iş birliği çalışmaları hakkında raporlar sunuldu. Meslek Yüksekokulun sağlık hizmetleri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesi adına attığı adımlar ve bu süreçte yenilikçi eğitim-öğretim yöntemlerinin entegrasyonunun sağlanması toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Bunun yanı sıra, öğretim elemanları da toplantıda görüş ve önerilerini dile getirerek, gelecek dönemde akademik faaliyetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu. Müfredat değişiklikleri, dijital eğitim araçlarının daha yaygın kullanımı ve uygulamalı eğitimlerin verimliliğinin artırılması gibi konular üzerinde duruldu. Sağlık sektöründeki hızlı değişimlere uyum sağlayacak eğitim politikalarının hayata geçirilmesinin gerekliliği de vurgulandı.

Toplantı, akademik kurulların geleneksel öz değerlendirme ve planlama süreçlerinin yanı sıra, öğretim üyeleri arasında fikir alışverişinin teşvik edildiği verimli bir platform olarak son buldu.