Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke Sağlık Hizmetleri MYO 1. Sınıf Öğrencileri Oryantasyon Programıyla Bir Araya Geldi

08.10.2024
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesindeki İlk ve Acil Yardım, Ameliyathane Hizmetleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Evde Hasta Bakımı programlarına 2024-2025 akademik yılı itibariyle kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için 7 Ekim 2024 tarihinde Söke İşletme Fakültesi binasında bir oryantasyon programı düzenlendi.

Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nazan Öztürk, açılış konuşmasında öğrencilerin Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oryantasyon eğitiminin öğrenci yaşamındaki önemine değinmiş ve tüm öğrencilere başarılı, verimli bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.

Oryantasyon programı kapsamında, İlk ve Acil Yardım, Ameliyathane Hizmetleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Evde Hasta Bakımı programlarında görevli birinci sınıf danışman öğretim elemanları tarafından yapılan sunumda, öğrencilere akademik ve idari personelin tanıtımı yapılmış; ders programları, uygulama alanları, eğitim-öğretim işleyişi, prosedür ve kurallar hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca, öğrenci değişim programları ve meslek yüksekokulun bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklere dair bilgilendirme de bulunuldu. Oryantasyon programının ardından, öğrencilerin eğitim sürecine daha hızlı uyum sağlamaları amacıyla, meslek yüksekokulun sunduğu imkanlar ve eğitim olanakları ayrıntılı olarak tanıtılırken özellikle, uygulamalı eğitimin önemine vurgu yapılmış ve öğrencilerin sahada karşılaşacakları koşullara en iyi şekilde hazırlanmaları için gereken altyapı hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrenci değişim programları çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışı eğitim fırsatları üzerinde durulurken, bu programların öğrencilerin kariyer gelişimine katkılarına vurgu yapıldı. Bunlara ek olarak, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikler ile ilgili de bilgi verildi. Meslek Yüksekokulun geçmiş yıllarda düzenlediği sosyal sorumluluk projeleri, seminerler, konferanslar ve atölye çalışmalarına dair örnekler sunulmuş, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacağı belirtildi. Son olarak, öğrencilere akademik danışmanlık hizmetlerinden nasıl yararlanabilecekleri anlatılırken, akademik başarıyı destekleyici ek kaynaklar ve kütüphane olanakları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Oryantasyon programı boyunca öğrencilerin soruları yanıtlanmış, bireysel danışmanlık talepleri değerlendirildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN