Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke MYO Animasyon Film Festivalinde

22.12.2017
Üniversitemiz Söke Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü öğrencileri 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenen 3. Anadolu Animasyon Film Festivaline katıldı.

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı ( BEBKA ) tarafından başta Eskişehir olmak üzere, Türkiye’nin 41 bölgesinde animasyon sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini arttırmak ve bölgedeki sektör potansiyeline dikkat çekmek amacı ile gerçekleştirilen festivalde, öğrencilerimiz animasyon filmlerinin tasarımcı ve çizerleriyle tanışma fırsatı buldu.

En gelişmiş sanal gerçeklik (VR) yazılım firmalarından Crytek temsilcilerinin de katılımlarıyla gerçekleşen panellere, Kim Keukeleire, Mike Vinnard, Sebatian Cosor, Stefan Popescu, Josep Garth ve Candaş Şişman gibi tasarımcılar konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilerimizin panellerdeki sorularıyla animasyon sektörüne katkı sağlayabilecek potansiyele sahip oldukları gözlemlenirken, animasyon ve yazılım sektöründen katılımcılarla birebir yaptıkları görüşmeler sonucunda ortak projeler geliştirmek için buluşmalar planlandı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN