Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke İşletme Fakültesinde Geleceğe Yön Verildi

09.03.2018
Söke İşletme Fakültesince düzenlenen Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yakup Özkaya ve Orhan Irk’ın katılımlarıyla gerçekleşen “Geleceğinize Yön Verin” adlı etkinlik 7 Mart 2018 tarihinde Söke İşletme Fakültesinde gerçekleşti.

Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Arş Gör. Eren Alper Yılmaz, Kariyer Günleri Topluluğu Başkanı Mustafa Bilken, Öğrenci Temsilcisi Okan Köroğlu ve Görkem Balcı’nın organize ettikleri etkinlikte, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşabilmek için aşmaları gereken KPSS-ALES-YDS gibi kamu ve akademik odaklı sınavlar konuşuldu.

Seminerde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  tarafından gerçekleştirilen sınavlardaki teknik detaylara değinen Orhan Irk, bu sınavlardaki puan türleri ve puanların mesleki kullanım alanlarına dikkat çekti. Irk, birçok öğrencinin sınavlara bilinçsiz girdiğini, bu sebeple hedeflerine giden yolda aksamalar yaşadıklarını, oysaki sınavlar hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip olunduğu takdirde öğrencilerimizin kariyer basamaklarını daha iyi tırmanacaklarını ifade etti.

Yakup Özkaya ise sınavlara hazırlık sürecindeki öğrenci psikolojisine değinerek, bu sınavlara nasıl hazırlanılması gerektiği konusunda kendi deneyimleri çerçevesinde uyarılarda bulundu. Özkaya, sınavlara hazırlık sürecinde uyku, sosyal medya ve arkadaş çevresinin öğrencilerin psikolojilerini etkilediğini, bu süreçte günlük aktivitelerden feragat etmenin ve çalışmaları severek yapmanın öğrencileri başarıya ulaştıracağını ifade etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN