Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke İşletme Fakültesinde 2. Geleneksel Bilişim Günleri Düzenlendi

22.12.2017
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi öğrencilerinden oluşan Enformasyon Topluluğunca İkinci Geleneksel Bilişim Günleri 14 – 15 Aralık 2017 tarihlerinde Söke İşletme Fakültesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, MakerKamp şirketinin kurucu ortağı Oğuzhan Kayar, Özsüt Bilişim Sistemleri Yöneticisi Engin Arabacı, SAP (Systems Analysis and ProgramDevelopment) Danışmanı Oğuzhan Subaşı akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı .

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Makerkamp firmasından Oğuzhan Kayar, çocukların kodlama yapabilmesi, algoritma geliştirebilmesi ve yenidünyayı planlaması için “Makerkamp’ta” yürüttükleri atölyelerden ve uygulamalardan örnekler verirken; çocukların günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlar karşısında yılmayan, çözüm arayan, üreten, “maker” yani yapan ve çözüm geliştiren bireyler olabilmesinin önemini vurguladı.  Pek çok dijital sosyal sorumluluk projesine imza atan Oğuzhan Kayar, topluma faydalı bireyler olabilmek için alışılagelmişin dışında pek çok yöntem bulunduğu konusunda da ufuk açıcı bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin “Big Data” olarak bilinen “Büyük Veri’nin” analiz edilmesi ve yönetilmesi konularını örneklerle anlattı. Prof. Dr. Çetin,  Büyük Verinin anlaşılması için insan faktörünün öneminden ve birikmiş bilgi yığınından  işe yarar sonuçlar çıkarabilmek için veriyi anlamlandırabilecek kişilerin gerekliliğine dikkat çekti. Oturumun ikinci bölümünde ise Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Asil Alkaya; Yönetim Bilişim Sistemlerinin günümüzdeki ve gelecekteki vazgeçilmezliğinden bahseden ve yönetim bilişim sistemleri araçlarının günümüze kadar olan gelişimine ışık tutan detaylı ve ilgi çekici bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci gününde Özsüt Bilişim Sistemleri Yöneticisi Engin Arabacı, sektörel tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Arabacı, Özsüt Kurumsal Kaynak Planlaması uygulama araçlarını, 100’den fazla Özsüt Şubesinde gerçekleştirdikleri entegrasyonu, tüm Özsüt verilerine hâkimiyetlerini, verileri nasıl kullandıklarını ve gelecekte neleri hedeflediklerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrenciler de iş hayatında kendilerinden beklenen faaliyetler konusunda somut sektörel bilgiler edindi.

Oğuzhan Subaşı ise işletmelerin tüm birimleri arasında sağlanması planlanan entegrasyon için kullanılan ve Türkiye’deki işletmelerde en çok tercih edilen entegrasyon aracı olan SAP hakkında bilgiler verdi. Kendisi de SAP Danışmanı olan Oğuzhan Subaşı, SAP kullanımının işletme için faydalarını, SAP ara yüzlerini, son kullanıcıları ve uygulama geliştiricilerden beklenen görevleri söyledi.


Her yıl bir önceki yılın üzerine koyarak devam eden "Geleneksel Bilişim Günleri" bu yıl da katılımcıların sektöre dair bilgiler edindikleri konferanslarla son buldu.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN