Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke İşletme Fakültesi, Söke Basını ile Bir Araya Geldi

02.04.2021
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Akkoyun 2 Nisan 2021 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek Söke’de yayın yapan basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Prof. Dr. Akkoyun, Söke’de açılması planlanan ana bilim dalları, bölümler, programlar ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Akkoyun’un yanı sıra Söke Kaymakamı Soner Zeybek, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, Söke Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kamil Bircan, Söke Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti, akademik personel ve Söke’de yayın yapan basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

1992 tarihinden beri Söke Meslek Yüksekokulu, 2012 tarihinden beri Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2011 tarihinden beri Söke İşletme Fakültesi’nin Söke’de eğitimi görevini sürdürdüğünü ifade eden Söke İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Akkoyun, “2014 yılında açılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bugüne kadar akademiden farklı bir konumda kamuoyunun gündemindedir.Toplumsal konulara akademik katkı anlamında sürdürülen 101. Yılında İstiklal Mitingi, Ahmet Tevfik İleri, 100. Yılında İstiklal Marşı, Göç ve Uyum, Lojistik Söyleşileri gibi her biri milli ve evrensel nitelik taşıyan etkinliklere fiziki ya da online ev sahipliği yapmaktayız. Özgünlüğe sahip ve farkındalık ortaya koyan çalışmalara yenilerini eklemeye de devam ediyoruz. Bugün sabahleyin Otizm ile ilgili etkinliğe yeni çalıştay ve topluluklar ilave ederek Sökemizin ve Söke yükseköğretim kurumlarının ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin akademik ve toplumsal seçkinliğine katkı yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

8 Ana Bilim Dalı, 3 Bölüm 4 Program Senatoda kabul edilerek YÖK’e gönderildi

Prof. Dr. Turan Akkoyun, Tamamlanan hazırlıklar sonrasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Komisyonu ve Senato kararlarıyla; 8 Ana Bilim Dalı, 3 Bölüm, 2 Normal Öğretim Programı, 2 İkinci Öğretim Programının kabul edilerek YÖK’e gönderildiğini belirterek, “Halen Yüksek Lisansta 1 Anabilim Dalı açılması müracaatı yapılmış, olumlu sonuçlanması yönünde takibi sürdürülmektedir. Bu da bir üst kulvarda yeni bir bölüm anlamına gelmektedir. Bir müddetten beri yoğun bir çalışma sonrasında İşletme Fakültemiz, Sağlık Hizmetleri MYO, MYO vasıtasıyla ilçemizde tesis edilmesine rağmen içerisinde hiçbir bölüm açılmayan ve bu yüzden akademik istihdam yapılamayan dolayısıyla eğitim-öğretim hizmeti vermeyen Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin yetkilendirilmesi de sahiplenilerek gerçekleştirilen teşebbüslerin sonucu Söke’de başlatılan çalışmalar, Aydın’da eğitim komisyonu ve senato aşamalarını geçerek Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin YÖK’teki talebi konumuna getirilmiştir” dedi.

İsteklerimiz senatodan sonra YÖK talebi konumundadır

Prof. Dr. Akkoyun, Söke Mimarlık Fakültesi için de 2 bölüme birden başvuru yaptıklarını belirterek; “Söke’de Mimarlık Fakültesi kanalıyla bölüm almaya teşebbüs eden ilk kişi Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’dir. Daha önce de Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir konuya ilişkin iyi niyetini ortaya koydu ve bu konuda üniversite olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz diye burada sivil toplum kuruluşlarına beyanatta bulundu. Artık isteklerimiz komisyon ve senatodan sonra YÖK talebi konumundadır” dedi.   

Söke ve ADÜ adına yapılabilecek her şey yapıldı

Söke Kaymakamı Soner Zeybek, Söke halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında Türkiye’nin 6 bölgesinde çalıştığını belirterek, Söke haricinde kendi binasını kendisi yapan başka bir ilçe görmediğini, bu özverinin takdire şayan olduğunu ifade etti.  Kaymakam Zeybek, hafta içinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Akkoyun ile bir araya geldiklerini ve Söke konusunda Rektörümüzün ortaya koyduğu tutumun kendilerine güç verdiğini belirterek; “Rektörümüzün ortaya koyduğu iyi niyet ve tutum bize güç verdi. Çok verimli ve güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Benim burada çok önemli bulduğum bir ayrıntı da gerçekleştirilen çalışma ve senato sonrası içinde bulunulan gayrettir. Top artık YÖK’te. İçimiz rahat bir şekilde söyleyebilirim ki, Söke adına ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi adına yapılabilecek her şey yapıldı. Bundan sonrası için ümitvarım” dedi.   

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN