Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke İşletme Fakültesi Öğrencilerinden Ekoturizme Katkı

02.11.2017
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Genç Girişimciler Topluluğu, 28 Ekim 2017 tarihinde, Serçin Ekoturizm Merkezinde (Bafa gölü kıyısında) bölgenin doğal halinin korunması amacına yönelik çevre temizliği yaparak örnek bir etkinliğe imza attı.

Köy halkının hazırlamış olduğu meydan sofrasında vatandaşlarla birlikte kahvaltılarını yapan yaklaşık yüz ADÜ’lü öğrenci, Serçin Mahallesini baştan sona temizlenerek, temizlik bilincini burayı ziyaret eden herkese aşılamaya çalıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesinin ulaşım, yiyecek ve temizlik malzemeleri desteğiyle gerçekleşen etkinlikte, çevre kirliliğine de dikkat çekmek için eldiven, maske ve çöp poşetleriyle çöpler toplandı.

Söke İşletme Fakültesi Dekanı Neval Genç yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizi buraya getirmemizin amacı yaşadıkları kentte çevre bilincini sağlamak. Doğal bir miras ve Ekoturizm bölgesi olması sebebiyle Serçin’in özel bir durumu var. Öğrencilerimize vizyon ve duyarlılık kazandırmak amacıyla buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi. Serçin Mahalle Muhtarı Mustafa Çay ise, "ADÜ’ lü öğrenciler burada çevre bilincine dikkat çekmek için temizlik yaptı. Serçin halkı adına emeği geçenlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli bu bölgeye değer verdiklerini belirterek, etkinliğin bu bölgenin temiz ve doğal kalabilmesi, öğrencilerin bu bölgeyi daha yakından tanımaları için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Akkentli “Gençlerin bu tür projelerine destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN