Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Söke İşletme Fakültesi, 15 Temmuz Paneli Gerçekleştirdi

13.07.2023
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cemal İyem, 12 Temmuz 2023 tarihinde Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen panele katıldı.

Törene, Üniversitemiz Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cemal İyem’in yanı sıra Söke Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Batir, Siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları ile akademik ve idari personel katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Bizim için 2 açıdan çok anlamlı bir program. Hem 15 Temmuz vesilesiyle burada bir araya geldik hem de bu binamızda ilk organizasyonumuz. Bundan sonra bu binamızda daha çok etkinlik yapmaya çalışacağız. Türkiye'de mevcut siyasal hayat darbeler ile sınanan bir geçmişi içerisinde barındırmaktadır. Darbeler ile sınanan bu yılların toplumsal bilincimizde açtığı yaraların yanı sıra, ülkemizin gerek siyasal gerekse ekonomik ve kültürel gelişimine büyük bir ket vurduğu, toplumsal düzenin yerine kargaşanın hâkim olduğu dönemleri bizlere anımsattığı doğrudur. 15 Temmuz, ‘bir toprak nasıl vatan olur ve nasıl vatan kalır?’ sorularının Türk Milleti tarafından cevaplandığı gün olmuştur. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Programın devamında konuşma yapan Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Alper Yılmaz, "Kutsal değerlerimize sahip çıkmak adına, Darbeci ve bölücü bir zihniyetin karşısında kanının son damlasına kadar mücadele eden 251 şehidimizi huzurlarınızda anmak istiyorum. Allah rahmet eylesin. Yine bu yolda kendisini siper ederek feda eden gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Bu acıları bir daha yaşamamak için daha bilinçli olmalıyız." dedi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Tanıtım Uzmanı Sevilay Durmuş ise konuşmasında, 15 Temmuz’un son darbe kalkışması olduğunu belirterek, kalkışmanın Türk Milletinin dini hassasiyetlerini ve kavramlarını yozlaştıran, kendi kirli emellerine alet eden bir illegal paralel yapılanma tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Millet olarak ilk defa darbeyle ne zaman tanışıldığı ve günümüze kadar bu sürecin nasıl geldiği konusunda da bilgi veren Durmuş; “Darbelerin siyasi tarihimizde yaklaşık 60 yıllık bir geçmişi var. Böylesi acıların tekrar yaşanmaması için Türk Milleti olarak özellikle gençlerimizin dinimizi, dilimizi ve tarihimizi doğru kaynaklardan öğrenmesi gerek. 15 Temmuz gecesi şehitlerimizin ve bu vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Makamları âli ve mekanları cennet olsun." dedi

Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Alper Yılmaz’a konuşmacı olarak verdiği katkılardan dolayı teşekkür belgesi Söke Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Batir tarafından verilirken, ADÜ Müzesi Tanıtım Uzmanı Sevilay Durmuş’a teşekkür belgesi Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Söke İşletme Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cemal İyem tarafından verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN