Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Şehir Sağlığı Günleri" Kapsamında, Teknik Gezi Düzenlendi

22.12.2023
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çevre Sağlığı (Disiplinlerarası) Ana Bilim Dalı, Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Üniversitemiz Şehir Sağlığını Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞESAM) iş birliğinde 20 Aralık 2023 tarihinde "Şehir Sağlığı Günleri" kapsamında, Aydın ili Efeler ilçesinde faaliyet gösteren "Kaya Geri Dönüşüm Merkezi"ne teknik gezi düzenlendi.

Etkinliğe; ŞESAM Yönetim Kurulu öğretim elemanları, Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Aydın Sağlık Hizmetleri MYO öğretim elemanları ile yüksek lisans, doktora ve önlisans öğrencileri katıldı.

Aydın Sağlık Hizmetleri MYO Çevre Sağlığı Programı Sorumlusu Öğr. Gör. Nimet Kılıç, etkinliğin çevre alanında eğitim alan ve gelecekte çevre sağlığı alanında çalışacak olan öğrenciler için farkındalık oluşturduğunu ifade etti.

ŞESAM Müdürü ve Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri etkinliğin temel amacının; ŞESAM strateji planında belirtilen iş birliklerini geliştirmek, paydaşlarla ortak faaliyetler ve uygulama alanları açmak için adımlar atmak olduğunu belirterek etkinlik sayesinde öğrencilere, atık ve geri dönüşüm konularında yeni bilgiler kazandırmak olduğunu ifade etti.

Kaya Geri Dönüşüm Merkezi’nden; Çevre Mühendisleri Makbule Kaya Orman ve İhsan Kaya, katılımcılara tüketimimiz sonucu oluşan her türlü atığın şehirlerimizde bertaraf edilmesi, atıkların dönüştürülmesi ve geri dönüşümün ülkemize sağladığı katma değerleri açıklayarak, karton ve plastik atıkların geri dönüşüme kazandırılma süreci hakkında bilgi verdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN