Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Şehadetinin 56'ncı Yılında Adnan Menderes’i Andık

18.09.2017
Üniversitemizin adını aldığı demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’in ölümünün 56’ncı yıl dönümü anısına 18 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemiz Tralleis Meydanında lokma hayrı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 1950-60 yılları arasında Başbakanlığını yapan ve 27 Mayıs 1960 Darbesiyle görevinden uzaklaştırılarak idam edilen demokrasi şehidi Adnan Menderes, vefatının 56'ncı yılında Üniversitemizde anıldı.

Lokma hayrına Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Üniversitemiz tarafından düzenlenen lokma hayrı, öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından yoğun ilgi görerek yaklaşık bin kişiye ulaştı. Lokma hayrı dağıtımına Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’da eşlik ederek kendi elleriyle lokma dağıttı.  

Üniversitemizin de adını aldığı merhum Başbakan Adnan Menderes’i anmayı görevleri olarak gördüklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, " İsmini taşımaktan onur duyduğumuz Merhum Başbakanımız Adnan Menderes ismini taşımanın verdiği ağırlıkla Üniversitemizin gelişimi ve ülkeye hizmet için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Onun isminin temsil ettiği şey bu ülkeye hizmettir. Bu millet için çalışmaktır. Bu millet için çalışan herkesin önüne bir takım güçler tarafından engeller çıkarılmaya çalışılmaktadır ve bizler bu engellerin karşısında durmaya devam edeceğiz. Darbelere, cuntacılara ve vesayet rejimine karşı Rahmetli Adnan Menderesten aldığımız mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler onun manevi mirasçılarıyız." diye konuştu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN