Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

SARAÇOĞLU TURİZMCİLERE ANTİK ÇAĞDA 1 GÜNÜ ANLATTI

09.05.2016
Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Saraçoğlu, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği öğrencilerine 5 Mayıs 2016 tarihinde Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda antik çağda gündelik yaşam konulu seminer verdi.

Prof. Dr. Saraçoğlu, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri ve Aydın Turist Rehberleri Odası’na bağlı olarak çalışan pek çok profesyonel rehbere, ören yerlerinde merak edilen hususlarda açıklamalarda bulunurken; etkinliğe katılan dinleyiciler, Yunan ve Roma dönemlerinde kullanılan evler, bu evlerin erkek ve kadınlara özel odaları, bu evlerde bulunan mobilya ve diğer eşyalar, gündelik yaşamda var olan sohbet ve şölenler, gymnasiumlar, Roma hamamları, tiyatrolar, gladyatörler, kullanılan tuvaletler, elbise ve saç stilleri gibi pek çok konuda bilgilendi.

 

Saraçoğlu, antik çağda kadının yeri, evlilik gelenekleri ve çocuk yetiştirme adetleri, çocuk eğitimi ve oyuncakları, antik dönem meslekleri ile beraber ölüm inanışları ve cenaze gelenekleri hakkında da rehberlerin bilgi dağarcığına akademik katkılarda bulunuldu. Seminer, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN