Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sanal Gerçeklik (VR) Teknolojisi ile Yüksekte Çalışma Simülasyon Eğitimi Gerçekleşti

10.08.2018
"İş Sağlığı ve Güvenliği Sanal Gerçeklik (VR) Teknolojisi ile Yüksekte Çalışma Simülasyon Eğitimi" 6 Ağustos 2018 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleşti.

Eğitim toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Üniversitemiz İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. Muammer Erden ve Koordinatör Yardımcısı Öğr.Gör. Şinasi Yaylagül, Genel Sekreter Yardımcısı ve İdari Mali İşler Daire Başkan V. Zeki Arı ile Yapı İşleri Daire Başkanı Kamertap Cırık, Yaşam İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi (YİSGÜM) Genel Müdürü Selçuk Özdemir ile Ar-Ge ve Strateji Direktörü Serkan Ülker katıldı.

YİSGÜM Genel Müdürü Selçuk Özdemir ile Serkan Ülker eğitim hakkında bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde kurulan 10m2’lik simülasyon alanında özel tasarlanmış gözlükle sistemi test eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan; hayatımızı kolaylaştırmak adına birçok cihazın akıllı hale dönüştüğü günümüzde, eğitim teknolojilerinin de değişime ayak uydurması ve bu değişime eğitimin yenilikçi yüzünü temsil eden üniversitelerin öncü olmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Bircan, iş sağlığı ve güvenliği alanında, kalabalık kitlelerin dört duvar arasında eğitilmesi yerine, oyunlaştırılmış ve uzaktan etkileşimli eğitimlerin daha önemli olduğunun farkında olduklarını belirterek “Üniversitemiz yenilikleri kovalamaya devam edecek. Üniversite olarak çağın eğitim çözümlerine ayak uydurmak ve öğrencilerimiz başta olmak üzere her paydaşımıza en iyi eğitim imkanını sunmak için daha çok çalışıyoruz.”dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN