Samsun’dan İzmir’e Milli Mücadele Anlatıldı

03.09.2019
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi, Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, Söke Kaymakamlığı tarafından 29 Ağustos 2019 tarihinde düzenlenen resmi programda, “Samsun’dan İzmir’e Milli Mücadele” konulu bir konferans düzenledi.

Konferansa; Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı V. Piyade Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütleri ve parti temsilcileri ile birim amirleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Nazilli İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Taner Bulut’un konuşmacı olarak yer aldığı konferansta; Bulut milli mücadele süreci, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının faaliyetleri, Samsun’da milli mücadelenin başlangıcı, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nden, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşuna kadar olan dönem hakkında bilgi verdi.