Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Şampiyonların Okulu Başarılarıyla Gururlandırmaya Devam Ediyor

22.05.2023
Üniversitemiz Erkek Basketbol Takımı, Manisa’da devam eden Yaz Spor Oyunları kapsamında 16-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Basketbol Süper Lig müsabakalarında Türkiye ikincisi oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemizin her alanda yaşattığı başarılarla gurur duyduğunu ifade ederek; “Yeni haftaya başarılarla girdik. Öğrencilerimiz katıldıkları her yarışmada Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandırmaya devam ediyor. İnşallah bu başarıları sürdürüp daha yukarılara taşıyacağız. Başarıda emeği geçen başta öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm ekibi kutluyorum.” dedi.    

Erkeklerde; iki grup halinde yapılan müsabakalarda, gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar yarı finale yükseldi. Yarı final müsabakalarında Üniversitemiz, İstanbul Aydın Üniversitesini 82-71, Beykent Üniversitesi de Erzurum Atatürk Üniversitesini 94-76 yenerek finale yükseldi.

Beykent Üniversitesi ile oynanan final maçının ardından Türkiye ikincisi olan Üniversitemiz Erkek Basketbol Takımı, geçen seneki müsabakalarda Türkiye 3.sü olarak ilke imza atarken bu sene final oynayarak ikinci olup Üniversitemiz tarihinde yine bir ilke imza attı.

Basketbol müsabakalarında Üniversitemizi temsil eden teknik ekibimiz, Takım Antrenörü Doç. Dr. Çağatay Dereceli ile sporcularımızı kutluyor ve başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN