Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Şampiyonların Okulu Başarılarıyla Gururlandırmaya Devam Ediyor

08.05.2023
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 4-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara’da, 1-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Burdur’da ve 5-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Manisa’da gerçekleşen müsabakalarda, Üniversitemiz spor takımları kazandıkları başarılarla hem Üniversitemize hem de Aydın’a büyük gurur yaşattı. “Şampiyonların Okulu” yine katıldığı tüm müsabakalardan kazandığı madalya ve kupalarla gururumuz oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, başarılarımızda emeği geçen başta öğretim üyelerimiz olmak üzere tüm sporcularımıza üniversitemize  yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Akademide, sporda, sanatta giderek yükselen bir değer olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kent, “Başarı bizim çıktığımız bu yolda emeklerimizin karşılığı. Atacağımız tüm adımlarda öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yanında olacağız,” dedi.  

Kadın Basketbol Takımımız Namağlup Süper Ligde

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 4-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen ÜNİLİG Finaller-Ankara Basketbol Süper Lige Yükselme Müsabakalarına katılan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi kadın basketbol takımı, kadın basketbol grup maçlarını namağlup tamamlayarak süper lige yükseldi. Üniversitemiz kadın basketbol takımı Ankara’da düzenlenen grup maçlarında, Dumlupınar Üniversitesi karşısında 82-24 skorla galip geldi. Doç. Dr. Çağatay Dereceli başta olmak üzere takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Erkek Futbol Takımımız da Süper Ligde    

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde 1-5 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen Üniversitelerarası futbol müsabakalarında, Üniversitemiz futbol takımı grup maçlarını 3. olarak tamamladı. Bu başarı ile futbol takımımız, Süper Ligde mücadele etmeye hak kazandı. Futbol müsabakalarında Üniversitemizi temsil eden teknik ekibimiz Öğr. Gör. Necmettin Parlak,  Arş. Gör. Ünsal Altınışık ve sporcularımızı kutluyor ve başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Atletizm Takımımız Erkeklerde Türkiye Şampiyonu, Kadınlarda ise Türkiye İkincisi Oldu

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Takımı, 5-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği ve Manisa’da gerçekleştirilen ÜNİLİG Atletizm Türkiye Şampiyonasında dereceye girerek yine Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandırdı.  Atletizm takımımız; 16 altın, 12 gümüş ve 6 bronz madalya ile toplamda 34 madalya kazanırken 6 öğrencimiz de Çin’de düzenlenecek olan Dünya Üniversite Oyunlarına katılmaya hak kazandı. Atletizm Takımı; erkeklerde 'Türkiye Şampiyonu', kadınlarda ise 'Türkiye İkincisi' oldu.  Şampiyonada bizleri temsil eden teknik ekibimiz Doç. Dr. Hasan Ulukan, Dr. Öğr. Üyesi Ali Güreş, Dr. Öğr. Üyesi Aylin Uğurlu ve sporcularımızı kutluyor ve başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN