Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Şampiyonlar Okulu’ Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

07.07.2023
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 6 Temmuz 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene; Üniversitemiz Rektörü ve Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Bülent Kent, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Alpay Bülbül ve Dr. Öğr. Üyesi Pero Duygu Dumangöz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi araştırma görevlilerinin sunumuyla gerçekleşen törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent yaptı. Bu yıl Spor Bilimleri Fakültesinin 25. mezunlarını verdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Ülkemize branşlarının birer yıldızı olarak katma değer sağlayacak, düzeltecek ve yetkinliklerini içinde bulunduğumuz çağın bir adım daha ilerisine götürme yolunda uğraş verecek olan pırıl pırıl beyinleri mezun etmenin, onları ailelerine ve güzel ülkemize kazandırmanın haklı onurunu yaşıyoruz,” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Fakültemiz hem potansiyel sporcular yetiştirilmesinde hem de spor bilincinin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin sağlamış olduğu uzaktan ve yüz yüze eğitim ile sizlere kazandırdığı mesleki donanım sayesinde mesleklerinizi en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Fakültemizin bugün mezun olan öğrencileri ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında Üniversitemizi ve ülkemizi üst sıralarda temsil etme başarısını göstermişlerdir. Sizler beceriniz, başarınız, sağlam duruşunuz ve çalışma azminiz ile anılacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun,” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in Fakülte Birincisi Tansın Ayakkabıcıoğlu’na plaketini vermesinin ardından Ayakkabıcıoğlu, mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı ve yaptığı konuşmada öğretim üyelerine ve ailelere, kendisi ve tüm mezunlar adına teşekkür etti.

Spor Bilimleri Fakültesinin hazırlamış olduğu Fakülte tanıtım filminin gösteriminin ardından program, Arş. Gör. Ünsal Altınışık öncülüğünde gerçekleştirilen Bayrak-Flama Devir Teslim Töreni ve Fakülte Birincisi Tansın Ayakkabıcıoğlu’nun sunduğu Zeybek Solo Gösterisi ile devam etti.

Fakülte İkincileri Yağmur Duman, Kevser Demir ve Melike Öztürk’e plaketini, Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay verirken Fakülte Üçüncüleri Didem Turan ve Gülhanım Kurt’a plaketini, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu verdi. Dereceye giren öğrencilere belgelerinin ve ödüllerinin verilmesinin ardından tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, mezuniyet yemini edilmesinin ardından mezun öğrencilerin kep atma seremonisi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN