Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Şampiyonlar Okulu’ ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi, Çocukları Spora Yönlendiriyor

21.07.2023
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulundurduğu kaliteli tesisleri ve uzman eğitim kadrosuyla, Türkiye’nin sportif anlamda lokomotifi olmaya ve çocukları spora teşvik etmeye devam ediyor.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi; yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, Avrupa standartlarında kaliteye sahip halı sahaları, çim futbol sahası, kapalı koşu pisti, fitness salonu ve basketbol, voleybol, hentbol, karate, güreş gibi birçok sporun yapılabildiği çok amaçlı kapalı spor salonu gibi pek çok tesisinde eğitim veriyor. Bu modern tesis çatısı altında yetişen birçok sporcu, ülkemizi Milli Takımlar düzeyinde temsil ederek ülkemizin ve şehrimizin gurur kaynağı olmaya devam ediyor. 

‘Şampiyonlar Okulu’nun yetiştirmiş olduğu bazı Milli Sporcular ve başarıları; 

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Mehmet Çelik, atletizm branşında kırılamayan 45 yıllık rekoru kırarak 800 metrede U23 Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu, Ahmet Uyar 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası’nda 63 kiloda dünya ikinciliğini elde etti, Rekreasyon Bölümü öğrencisi Burak Temel, Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası Dünya seçmelerinde +100 kg sıkletinde Türkiye şampiyonu olarak Milli Takımda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı, Cengiz Arslan  Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 72 kiloda ikinci oldu, Süleyman Atlı serbest stil 57 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu, Fatih Cengiz U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda üçüncü oldu, Sema Çalışkan U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda ikincilik elde etti.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin uluslararası arenada kazanmış olduğu bu başarıların yanı sıra Fakülte okul takımları da birçok başarıya imza attı. Spor Bilimleri Fakültesi Erkek Basketbol Takımı, Manisa’da düzenlenen ‘‘Basketbol Süper Ligi Müsabakaları’’nda Türkiye ikinciliğini elde etti. ‘‘Ünilig Atletizm Türkiye Şampiyonası’’na katılan atletizm takımları, kadınlarda Türkiye ikincisi, erkeklerde Türkiye Şampiyonu olarak Çin’de yapılacak olan Dünya Üniversite Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Erkek Futbol Takımı, ‘‘Üniversiteler Arası Futbol Süper Lig’inde Türkiye Şampiyonluğu kazandı. Atletizm Takımı, Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Üniversite Sporları Federasyonunun 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yapılan spor müsabakaları madalya sıralamaları sonucuna göre, Üniversitemiz Spor Takımları toplamda 60 madalya kazanarak 208 Üniversite arasından Türkiye Üçüncüsü oldu.

‘Sporda Hayat Var’ felsefesini benimseyerek çocukları bu zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için onları spora yönlendirerek sosyalleştiriyor

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi nam-ı diğer ‘Şampiyonlar Okulu’; elde etmiş olduğu sportif başarıların yanı sıra, çağımızın önemli sorunları olarak görülen hareketsiz yaşam, sosyal medyanın aşırı kullanımı ve teknoloji bağımlılığına duyarsız kalmıyor. Bu bağlamda sahip olduğu modern tesislerinde birçok branşa yönelik vermiş olduğu eğitimle birlikte, ‘Sporda Hayat Var’ felsefesini benimseyerek çocukları bu zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için onları spora yönlendirerek sosyalleştiriyor.

Spor, kas-iskelet sistemi gelişimini olumlu yönde etkileyerek çocuklara sosyalleşme olanağı sağlar. Çocuklar boş vakitlerinde tablet, cep telefonu ya da bilgisayar kullanımına ağırlık verdiği için  sağlıksız ve durağan bir şekilde yetişiyor. Bu kötü alışkanlıkların önlenmesi ve çocukları spora teşvik etmek amacıyla Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ekim ayında ‘Haydi Çocuklar Spora’ adı altında başlatacağı proje ile birlikte, Aydın’daki çocuklara, Fakültenin modern tesislerini tanıma ve Üniversitemiz Milli Sporcuları ile tanışma fırsatı sunacak.

Bu proje ile birlikte gelecek nesillere spor bilinci aşılayarak ülkemize yeni şampiyonlar kazandırmak amaçlanıyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN