Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Şampiyonlar Okulu’ 2023 FISU Dünya Üniversite Oyunlarında Ülkemizi Temsil Edecek

28.07.2023
‘Şampiyonlar Okulu’ Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, 28 Temmuz - 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında Çin’in Chengdu şehrinde gerçekleşecek olan 2023 FISU Dünya Üniversite Oyunlarında, hem üniversitemizi hem ülkemizi gururla temsil etmeye hazırlanıyor.

Son dönemlerde Avrupa ve Türkiye'de birçok farklı spor organizasyonunda büyük başarılara imza atan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, yeni zaferler için Çin'e hareket etti. Üniversitemiz, Türkiye'de birçok üniversite dahil 118 üniversite arasında  Türkiye Şampiyonu olarak, 34 sporcunun 13'ünü Atletizm branşında temsil edecek. 12 farklı kategoride mücadele edecek olan kafilede; Sümeyye Erol 3000 metre engelli atlama, Alperen Acet yüksek atlama, Mehmet Çelik 800 metre,  Emel Dereli gülle atma, Batuhan Altıntaş 200 metre, Özlem Becerik disk atma, Tuğba Danışmaz üç adım atlama, Gizem Açıkgöz uzun atlama, Abdurrahman Gediklioğlu 5 bin  metre maraton, Batuhan Hızal 200 metre, Kubilay Öncü 400 metre, Mustafa Kemal 100 Metre, İbrahim Erata  bin 500 metrede altın madalya için yarışacak.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güreş, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Milli Takım Antrenörü olarak Türk Kafilesinin başında görevlendirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemizin her alanda yaşattığı başarılarla gurur duyduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimiz katıldıkları her yarışmada Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandırmaya devam ediyor. İnşallah bu başarıları sürdürüp daha yukarılara taşıyacağız. Başarıda emeği geçen başta öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm ekibi kutluyorum.” dedi.

Tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik eder, başarılar dileriz. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN