Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Şampiyondan Rektörümüze ‘Madalya’ Sözü

06.04.2016
İstanbul’da 27 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen 21. Balkan Salon Atletizm Şampiyonasında, ülkemize bronz madalya kazandıran Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi Buğrahan Kocabeyoğlu Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.

 

Şampiyonada Erkekler 400 metrede 48.39'luk derecesiyle serisinde birinci, Genel Klasmanda ise 3. olan Buğrahan Kocabeyoğlu bronz madalyaya uzanmıştı. Ziyarette desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür eden Kocabeyoğlu, 2017 Dünya Üniversite Oyunları’nda madalya sözü verdi.

 

Böyle başarılar Üniversitemiz için övünç kaynağı

Gösterdiği başarıdan dolayı öğrencimiz Buğrahan Kocabeyoğlu’nu tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rio Olimpiyatları Aday Kadrosuna da davet edilen Kocabeyoğlu’nun başarılarının devamını diledi. Türk sporcuların toplamda 24 dalda altın madalya verilen bir şampiyonada bugüne kadarki en başarılı performanslarını sergileyip, 6 altın, 6 gümüş ve 3 de bronz madalya kazanarak önemli bir başarı elde ettiğini ifade eden Prof. Dr. Bircan, öğrencilerimizin elde ettiği başarıların Üniversitemiz adına bir övünç kaynağı olduğunu söyledi.

 

2017 Üniversite Oyunlarında madalya sözü verdi

2016 Rio Olimpiyatları için önemli bir hazırlık süreci içinde olduğunu ifade eden Kocabeyoğlu, şimdiye kadar olimpiyatlara katılan bir ADÜ öğrencisinin bulunmadığını ifade ederek bu konuda bir ilk olmak istediğini söyledi. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın da destek lediği Kocabeyoğlu 2013 Dünya Üniversite Oyunları’nda 4. Olarak madalyayı kıl payı kaçırdığının altını çizerek 2017’de düzenlenecek Dünya Üniversite Oyunları’nda madalya sözü verdi. 

 

2016 Rio Olimpiyat aday kadrosunda da yer alan öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN