Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu Vegan Beslenme Atölyesi Düzenledi

06.04.2018
Üniversitemiz Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu tarafından düzenlenen Vegan Beslenme Atölyesi etkinliği, 30 Mart 2018 tarihinde beslenme ilkeleri laboratuvarında gerçekleşti.

Etkinliğe, topluluk üyeleri, beslenme ve diyetetik bölümü öğretim üyeleri ve Diyetisyen Kevser Başkara katıldı. Vegan Diyetisyen Kevser Başkara vegan beslenme konusunda öğrencilerin sorularını yanıtlayarak kendi deneyimlerini aktardı.

 Başkara “Vegan kek, sürk, kurabiye, karnabaharlı kısır ve daha pek çok vegan lezzetten menü çıkaran öğrencilerimiz beni çok mutlu etti. Vegan beslenmeye ilgi duyan meslektaşlarımı görünce çok mutlu oldum. Çünkü, vegan beslenmeyi anlatmak diyetisyenlerin işi. Genç meslektaşlarımın fark yaratacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

 Stajyer diyetisyen Lale Nesil ise  “Bu etkinlik ile vegan beslenmeyi tercih eden danışanlarımızı daha iyi anlamak ve yardımcı olmak istiyoruz. Bu tarifler ile süte, yumurtaya alerjisi olan hastalarımız için de alternatifler oluşturduk.” dedi.

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Dide Kılıçalp Kılınç tarafından Kevser Başkara’ya katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edilmesi ile etkinlik sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN