Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sağlıklı Beslen Mutlu Yaşa!

07.03.2016
Üniversitemiz Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğunca düzenlenen Uzman Diyetisyen Derya Zünbülcan’ın verdiği “Diyabet ve Beslenme ” konulu konferans 4 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta Uzman Diyetisyen Derya Zünbülcan, “Diyabet nedir? “Diyabetin insan hayatındaki yeri ve bunlardan kurtulma yolları”, "Beslenme programı” konusunda bilgiler verdi. Zünbülcan, sağlıklı ve dengeli beslenmenin insan sağlığı için önem arz ettiği gibi yaşam kalitesini de etkilediğini belirterek, güvenilir gıda tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Zünbülcan, diyet yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda “Kilonuzu koruyunuz. Ani kilo alımları ve kilo kayıpları yaşamayın. Yemek saatlerini aksatmayın.  Yağ seçimine dikkat edin. Fiziksel aktivitelerinizi arttırın. Posa içerikli besinler tercih edilmelidir "şeklinde konuştu.

Soru cevap bölümünün ardından Aydın Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Dide Kılıçalp Kılınç, Diyetisyen Derya Zünbülcan’a teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN