Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sağlık Turizmi Alanındaki İlk Yatırımımızın Temel Atma Töreni Gerçekleşti

14.04.2017
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hazırlanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ‘Diş Sağlığı İçin Kuşadası’na Yolculuk’ adlı projenin temel atma töreni, 14 Nisan 2017 tarihinde Kuşadası Turizm Fakültesi’nin yanındaki alanda gerçekleşti.

Temel atma törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Işıl Sönmez, Prof. Dr. Dr. Şamil Akyıl, Doç. Dr. Senem Gökçen Yiğit Özer, müteahhit firma yetkilileri ve mühendisler katıldı.

Türkiye’de ilk kez bir Diş Hekimliği Fakültesi’nin sağlık turizmi alanında yatırım yapması bakımından önem taşıyan proje, Kuşadası halkına ve ilçeye gelen turistlere hizmet vermeyi amaçlıyor. Diş Hekimliği Fakültesini Üniversitemiz açısından ilklere imza atan bir Fakülte olarak gördüklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Bu tür projeler bizim geleceğe yatırımımız. Gurur verici bir proje. Bu proje ile Türkiye’de Diş Hekimliği Fakülteleri arasında sağlık turizmini gerçekleştiren ilk fakülte olacağız. İnşallah bu proje diğer fakültelere de örnek olur. Emek veren herkese ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcımız aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, Projeye verdiği desteklerden dolayı Rektörümüze teşekkür ederek, 1 200 m2 alana temeli atılan hastanede 2 lokal ameliyathane, 4 diş kliniği bulunacağını, hastalara daha ucuz daha kaliteli hizmet vermenin temel hedefleri olduğunu belirtti.

Tören günün anısına gerçekleştirilen fotoğraf çekimiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN