Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

23.06.2023
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 23 Haziran 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, fakültelerin dekanları ve dekan yardımcıları, MYO müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, öğretim üyelerine özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkür ederek “Sevgili mezunlarımız, sizler yaşamı, hayatı, umudu aslında geleceği yakalayan ve şekillendiren ellere sahipsiniz. Sağlık ordusunun birer neferi olacaksınız. Böylesine onurlu mesleklerde, bu görevin sorumluluklarını layıkıyla yapacağınıza olan inancım tamdır. Yolunuz, bahtınız açık olsun,” dedi.

Üniversitemizin kişilikli ve donanımlı eğitimiyle öğrencileri mesleki hayata en iyi şekilde hazırladığını belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Mezun öğrencilerimiz, sizler ADÜ ailesinin elçilerisiniz. Başarınız ve mutluluğunuz bizim için en değerli, en anlamlı ödül olacaktır. Hayallerinizin peşinden gidin, çalışın, okuyun, araştırın. Değerleriniz ve amaçlarınız olsun. Kendinizi sürekli geliştirerek sorunlara çözümler üreterek mesleğinize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinize olan inancım tamdır. Yolunuz açık olsun,” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem’in Fakülte Birincisi Gamze Şeşen’e plaketini vermesinin ardından Şeşen, mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı ve yaptığı konuşmada öğretim üyelerine ve ailelere, kendisi ve tüm mezunlar adına teşekkür etti.

Fakülte İkincisi Hayriye Yakan’a plaketini, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul verirken diğer Fakülte İkincisi Ebe İrem Demir’e plaketini, Hemşirelik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu verdi. Fakülte Üçüncüsü Nida Uthan’a plaketini, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz verirken diğer Fakültesi Üçüncüsü Ebe Sibel Kesere’e plaketini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi verdi. Dereceye giren öğrencilere belgelerinin ve ödüllerinin verilmesinin ardından tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Çocuk Gelişim Andı, Ebelik Andı, Beslenme ve Diyetetik Andının okunmasının ardından mezun öğrencilerin keplerini atması ile tören sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN