Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüzün Katıldığı 2022 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Özge Çevik Ödül Aldı

02.01.2023
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 2022 Uluslararası TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri, 28 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen törenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBA konsey üyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve üniversite rektörleri katıldı.

Sözlerine törene katılanları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip  Erdoğan, “Kendi alanında Türkiye’nin en saygın platformu olan TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde bilim insanlarımızı ve siz değerli misafirlerimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. TÜBA ve TÜBİTAK’ın 2022 yılı ödüllerini takdim edeceğimiz bilim insanlarımızı çığır açıcı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başvuruların titizlikle değerlendirilmesiyle, bu sene 57 bilim insanımız iki kurumumuzun ödüllerine layık görüldü. Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’nde, fen ve mühendislik bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler ile sağlık ve yaşam bilimleri kategorilerinde üç ödül takdim edeceğiz. Böylece, TÜBA Akademi Ödüllü bilim insanı sayımız 25’e yükseldi.” açıklamasında bulundu. Tarihin kritik bir dönemindeki bu kutlu yolculukta TÜBA’ya ve TÜBİTAK’a da büyük sorumluluk düştüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza hem destek olacaklarını hem moral vererek çalışmalarında daima yanlarında yer almayı sürdüreceklerini ifade etti.

Törende, “Biyokimya ve farmakoloji alanında; kanser ilaç mekanizmaları, yenilikçi ilaç taşıyıcı sistemler, teşhis ve tedavi yanıtı için yeni biyobelirteçler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Özge Çevik’e, Teşvik Ödülü verildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın konuşmalarının ardından 2022 TÜBA Ödüllerinin sahiplerine verildiği törende; Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene katılan Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir, Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Özge Çevik’i aldığı bu anlamlı ödül için kutlayarak Üniversitemize sağladığı katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN