Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüzden İlk Ders

19.09.2018
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerine, 18 Eylül 2018 tarihinde yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini verdi.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Nazilli Müftüsü Mustafa Topaloğlu ve Okul Müdürü Bünyamin Aras’ın da bulunduğu ilk derste Rektörümüz, okulun bilime verdiği önem dolayısıyla öğrencilerinin çok şanslı olduğunu vurguladı.

Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ve Libya’daki direnişin öncüsü ve sembolü olan Ömer Muhtar’ın ölüm yıldönümleri olması ile ilgili bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Cavit Bircan “Bu liderler ülkelerini değiştirecek, rutinden kurtaracak işler yaptıkları için darbeciler ve gelişime engel olanlar tarafından asılmıştır. Değişim için çalışanların karşısına her zaman engeller çıkmıştır. Adnan Menderes tarihi değiştiren liderlerden bir tanesidir. Sizler de tarihi değiştirecek, farklı başarılara imza atacak işler yapmak zorundasınız.” dedi.

“İmam Hatip Liseleri sadece imam yetiştiren yerler değildir”

Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun yeni bir okul olmasına rağmen oldukça kaliteli bir okul olduğunu görmekten dolayı gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Cavit Bircan, İmam hatip liselerinin bilim, fen ve teknolojiyi iyi kullanan ve kaliteli öğrencilerin yetiştirildiğini okullar olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Bircan “Öncelikle şu algıyı kırmak lazım. İmam Hatip Liseleri imam yetiştiren yerler değildir. Ahlaki değerleri bir araya getirirken, bilim ve teknolojinin son gelişmelerini de takip eden  okullardır. Bu potansiyeli iyi yönlendirebilirsek dünya çapında yeni değerler yetiştirmek mümkün olacaktır.” dedi.

Rektörümüzün verdiği ilk dersin öğrenciler için iyi bir motivasyon olacağını söyleyen Okul Müdürü Bünyamin Aras, katkılarından dolayı Rektörümüze teşekkür plaketi sundu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN