Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

09.10.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, YÖK tarafından 9 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Akademik Yıl Açılış Törenine; Üniversitemizi temsilen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mihrican Muti, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özçağ katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin "Akademik Açılış Yılı Töreni"nin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde icra edilmekte olduğunu ve bu törenlerde "YÖK Üstün Başarı Ödülleri"nin tevdi edildiğini hatırlatarak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yeni akademik yılın ülkemiz, özellikle öğrencilerimiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bizde bilime, kültüre, eğitime yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Üniversiteler birer bilim yuvası olmasının yanında yeteneklerin keşfetmelerini sağlayan, kendi yetenekleri olan evrensel kurumlardır.” dedi.

Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmenin sığ bir bakış açısı olduğunu ve üniversitelerin toplumun ve hayatın dışında değil, tam merkezinde yer alan müesseseler olduğunu belirten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Asrın afetinde aralarında üniversite öğrencilerimizin, akademisyenin bulunduğu 50 binden fazla canımızı kaybettik. Depremzede öğrencilerimizin eğitimlerinin kesintiye uğramaması için gereken gayreti gösteriyoruz. Deprem bölgesinde ikamet eden adaylara, bu bölgedeki üniversitelere yerleşirken ek kontenjan tanıdık. Depremde zarar gören üniversite kampüslerimizi eskisinden daha iyi hale getirmek için canla, başla çalışıyoruz. Yeni akademik yılın ülkemiz, milletimiz, özellikle de sevgili öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.” dedi.

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen "YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri", ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ve üniversitelere verilmesinin ardından açılış töreni sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN