Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

05.10.2018
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve beraberindeki heyet, 3 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde gerçekleştirilen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili bakanlar, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ülkemizdeki eğitimin kalitesini arttırma noktasında üniversitelere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak bu doğrultuda büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istediklerini ifade etti. Üniversitelerin tamamında kariyer merkezleri kurulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite öğrencilerine okula girdikleri ilk yıldan itibaren kariyerleri konusunda rehberlik edecek bu merkezler, reel sektörle iş birliği halinde faaliyet gösterecektir." dedi. Erdoğan ayrıca kredi burs miktarını gelecek yıldan itibaren artıracaklarını, burs miktarının lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada 1500 liraya yükseleceğini kaydetti.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, dünyanın hızla değiştiğine, teknoloji ve finans dalgalarıyla şekillenen yeni bir dünya düzeninin kurulduğuna değindi. Prof. Dr. Saraç, "Bu seneki başlığımız üniversitelerimizde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm ve bununla ilgili olarak bilgiye ulaşımda dünya üniversitelerinin de çalışmalarını dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacak. Bütün öğrencilerimizin belli bir düzeyde dijital okuryazarlığı olsun istiyoruz. Dijitalleşmenin getirdiği imkanları yükseköğretimin pek çok alanında kullanmayı ve dijitalleşmenin gücünü toplumun her katmanına eriştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Akademik Açılış Töreni’nin sonunda Yükseköğretim tarihinin ilk akademi ödülleri olan "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" ikinci kez sahiplerini buldu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN