Rektörümüz Yörük Toyu Festivaline Katıldı

30.05.2022
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 28 Mayıs 2022 tarihinde Aydın Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen 'Yörük Toyu' festivaline katıldı.

Ayter Alanı’nda düzenlenen Yörük Toyu Festivaline; Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, protokol üyeleri, il içinden ve il dışından gelen Yörük Dernek Yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan 'Yörük Toyu' festivali yörük derneklerinin Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelmesiyle başladı. Devenin üstüne bindirilen yörük gelini, yöresel kıyafetler giyen yörükler kortej halinde 2 kilometre yürüyerek yörük çadırlarının kurulduğu Ayter Alanı'na geldi.

Ayter Alanında toplanan yörükler tarafından halk oyunları gösterisi ve yörük kültüründe eşek üzerine odun yükleme temsili olarak canlandırıldı.

Festival, Sanatçı Mahmut Tuncer ve yöresel sanatçıların konseri ile sona erdi.