Rektörümüz, Yenilenen Soğutma Sistemleriyle İlgili İncelemelerde Bulundu

14.08.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, 14 Ağustos 2023 tarihinde yenilenen Rektörlük Binası Isıtma-Soğutma Sisteminde incelemelerde bulundu.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Süleyman Ayyıldız tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Üniversitemiz yönetimine bilgiler verildi. Kazan dairesi içerisinde bulunan eski soğutma tesisatına ait tüm ekipmanların söküldüğünü belirten Daire Başkanı Süleyman Ayyıldız, “Eski soğutmalı kuleler yerine 40 derece dış hava sıcaklığında 425 kw güce sahip 2 adet hava soğutmalı su soğutma grubu konuldu. Bina içerisinde arızalı olan 20 adet fancoil değiştirildi. Her bir grup soğutma grubundaki 2 adet soğutma hatları için bina ile kazan dairesi arasında 4 adet soğutma hattı çekildi.” dedi.

2021 yılından itibaren kullanımı olmayan soğutma sistemleri, 23 Haziran 2023 tarihinde ihaleye çıkılarak 5.442.571,00 TL ihale bedeli ile yetkili işyerine teslim edilmişti. Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı kontrolünde hukuki süreci 120 gün olan tadilat işi, hızlandırılarak 40 günlük bir çalışma sonucunda erken teslim edildi.

Üniversitemizin enerji ve çevre konusundaki hassasiyeti doğrultusunda yenilenen iklimlendirme sistemleri hakkında bilgi alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemiz adına yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti.