Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Yenileme Çalışmalarına Başlanacak Spor Tesisleri ile İlgili İncelemelerde Bulundu

18.01.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemiz ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilen Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nde 18 Ocak 2024 tarihinde incelemelerde bulundu.

Yüzme Havuzu ile Açık Spor Tesisleri’nde yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunulan ziyarette; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Fakülte Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yasin Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Esin Ergin eşlik etti.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Üniversitemiz Merkez Kampüsü’nde yer alan Spor Tesisleri’nin kullanımına dair iki kurum arasında imzalanan iş birliği protokolü sonucunda ihale süreci biten tesislerin, yetkili firmalara yer teslimi yapıldığını belirterek; 5 ay ihale süresi kapsamında tadilat çalışmalarına başlayacağını ve tesislerin Mayıs ayında kullanıma açılacağını söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, havuzun ısıtma ve havalandırma sistemlerinin yenileneceğini, fitness ve spor salonlarının faaliyete geçerek öğrencilerin kullanımına açılacağını, Açık Hava Tesisleri’ndeki tenis kortlarının tadilatları yapılarak yaz ve kış aylarında da rahatlıkla kullanılabilecek hale getirileceğini söyledi. 

Öğrenciler, personel ve Aydınlı vatandaşlarımızın tesislerden yararlanabileceğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemiz spor tesislerinin; Üniversitemiz ve ilimizin ihtiyaçlarını karşılayan güçlü altyapısı ile hizmet vermeye devam edeceğini belirterek  Üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine devam eden Kapalı Spor Salonu’nu da ziyaret ederek Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman’dan binanın fiziki ve teknik durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaretin devamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, personel ile sohbet ederek istişarelerde bulundu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN