Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Valilik Tarafından Düzenlenen 10 Kasım Törenine Katıldı

10.11.2022
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. Yıl dönümünde düzenlenen Anma Programına,10 Kasım 2022 tarihinde Aydın Valiliği önünde Atatürk Büstü'ne çelenk koyma töreni ile başlandı.

Atatürk’ün kendi sesinden 10.yıl Nutku’nun dinlenmesinin ardından siren sesi ile birlikte iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program devam etti.

Rektörümüz Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir’in katıldığı Anma Töreni’ne; Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Aydın Garnizon Komutanı Hakkı Haktan Armağan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Valilik önündeki program, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nde düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni ile devam etti.

Anma Programı, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk'ü Anma ve Anlatma konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim etmesiyle devam etti. Sinevizyon gösterisi ile Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu  “Atatürk Oratoryosu “ sonrası program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN