Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Üniversitemizin Projelerine Destek İçin Ankara’da Görüşmelerde Bulundu

11.02.2016
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN 10 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, Üniversitemizin projelerine destek için görüşmelerde bulundu.

Ankara ziyaretinde 232. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı’na katılan Rektörümüz Prof. Dr.  BİRCAN daha sonra Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu üyeleriyle yemekte buluştu.  Ardından, Aydın  Milletvekilleri Mehmet ERDEM, Abdurrahman ÖZ ve Mustafa SAVAŞ ile görüşen Rektörümüz Prof. Dr. BİRCAN, daha sonra 61. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan şu anda  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Emrullah İŞLER ile de bir araya geldi. Yoğun görüşme trafiği arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler) Selçuk Özdağ ile de görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, Üniversitemizin sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı işbirlikleri hakkında bilgiler verdi. Ankara dönüşünde Gıda  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK ile aynı uçakta buluşan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, Üniversitemiz ve Bakanlık arasında yapılacak çalışmalarda daha yoğun işbirliği için Bakan ÇELİK’ten söz aldı.

ÜAK VE YÖK’TE YOĞUN MESAİ

Ankara’da yoğun bir mesai harcayarak aynı gün Üniversitemiz adına birçok görüşme gerçekleştiren  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN,  ilk olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda  yapılan 232. ÜAK Toplantısı’na katıldı. Yükseköğretim Kuruluna üye seçimi yapılması, konsey komisyon raporlarının görüşülmesi, Türkiye’de mühendislik eğitim Öğretiminin niteliğinin  geliştirilmesine yönelik önerilerin görüşülmesi gibi oldukça yoğun gündemli toplantıya katılan  Rektörümüz Prof. Dr. BİRCAN, Prof. Dr. Mehmet BULUT ve Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN’ın görev  sürelerinin dolması nedeniyle yeni YÖK üye seçiminde oy kullandı. Aynı toplantıda YÖK Denetleme  Kurulu Üyeleriyle de bir araya gelen BİRCAN, Üniversitemizdeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

EKONOMİ KULÜBÜNDEN PROJELERE DESTEK SÖZÜ

YÖK’teki görüşmelerinin ardından Adalet Bakanlığı ve yargı çevresinden çeşitli diplomatlarla da görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BIRCAN, buradaki programının ardından başarılı Genç iş adamlarının kurduğu Ekonomi Kulubü yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kulübün çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Prof. Dr. BİRCAN, projelerde akademik danışmanlık dahil her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı. Milli Ekonomi sloganıyla yola çıkan ve ekonominin üretim ve rekabet gücünü  arttırarak, Türkiye ekonomisinin dünyada örnek gösterilecek bir model olmasına katkı sağlamak için akademi ile işletmelerin tecrübelerini harmanlamayı hedefleyen kulübün, ülke ekonomisi için önemli bir girişim olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. BİRCAN, kulübün üyelerinden de Aydın ve Üniversitemize destek isteyerek Ekonomi Kulübü üyelerini Üniversitemize davet etti.

BAKAN ÇELİK’TEN DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ SÖZÜ ALDI

Yoğun Ankara programının sonunda İzmir’e dönerken uçakta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk  ÇELİK  ile de görüşme fırsatı bulan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, Üniversitemizin ziraat alanında yaptığı çalışmalar ve projelerden bahsederek Bakan ÇELİK’i Üniversitemize davet etti. Verimli topraklarıyla Aydın’ın tarım alanında önemli bir bölge olduğunu ifade eden Prof. Dr. BİRCAN, Bakanlığın gerçekleştirdiği projeler için de Üniversitemize destek sözü aldı. Aydın’ın tarım için çok önemli bir kent olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK de Üniversitemizin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılı çalışmaların devamını beklediklerini söyledi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN