Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Üniversitemiz Paydaşlığında Düzenlenen “EGEKAF’24”ün Açılışına Katıldı

21.02.2024
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda 11 bölgede, ev sahibi üniversite ve paydaş üniversitelerin katılımıyla düzenlenen Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 21-22 Şubat 2024 tarihinde düzenleniyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin davetiyle katıldığı açılış töreninde; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, paydaş üniversite rektörleri, stant açan firma temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan, on binlerce genci iş dünyası ile bir araya getirmeyi hedefleyen ve 2019 yılından beri Türkiye’nin 11 bölgesinde düzenlenen EGEKAF’24’ün ana temaları sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve çevre olarak belirlendi.

E-insan dijital hizmet yaklaşımının bir parçası olarak “Yetenek Her Yerde” kariyer etkinlikleri kapsamında yer alan Ege Kariyer Fuarı; Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 15 üniversitenin (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi) on binlerce öğrencisini iş dünyası ile bir araya getiriyor.

Öğrenci ve mezunların; firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilme şansı yakaladığı fuarda, firma, kurum/kuruluşlar ise; kendilerini tanıtma imkânı bulurken, aynı zamanda kendi iş alanları ve pozisyonlarına uygun öğrenci ve mezunları tanıyıp başvuru toplayarak nitelikli insan kaynağına doğrudan ulaşabiliyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, fuarda stant açan Üniversitemiz Kariyer Merkezi’ni ziyaret ederek Kariyer Merkezi yetkilileri ve öğrencilerle istişarelerde bulundu. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem’in “Teknoloji ve Kariyer Gelişimi” başlıklı sunum gerçekleştirdiği etkinlikte; Üniversitemiz Halk Oyunları Gösteri ve Yarışma Topluluğu da halk oyunları gösterisi sergileyecek. 

2 gün boyunca devam edecek olan EGEKAF’24; kariyer söyleşilerinden panellere, sunumlardan eğitimlere toplam 124 etkinliğe ev sahipliği yapacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN