Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Üniversitemiz Hastanesi Post-Operatif Kritik Yoğun Bakım Ünitesinin Canlı Yayın ile Gerçekleştirilen Açılışına Katıldı

15.05.2024
Üniversitemiz Hastanesinde Post-Operatif Kritik Yoğun Bakım Ünitesi’nin (PAKU) 15 Mayıs 2024 tarihinde canlı yayın ile düzenlenen açılışı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış Törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Hilal Bektaş Uysal, Doç.Dr. Ali Duman, Doç.Dr. Yasemin Özkan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı ve PAKU Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mustafa Oğurlu ile PAKU hemşire ve personeli, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Cerrahi işlemlerin sayısının artması sonucu, ameliyathanede operasyon salonlarına yakın, kısa süreli izlem ve müdahalelerin yapıldığı özel erken Post-operatif Bakım Üniteleri’ne gereksinim doğduğunu belirten Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil açılış konuşmasında, bu birimlerin temel amacının anestezi veya cerrahiye bağlı gelişen komplikasyonları, ciddi problemlere dönüşmeden, erken dönemde belirlemek ve hemen tedavi etmek olduğunu söyledi.

Post-operatif Bakım Ünitesi, anestezi sonrası veya cerrahi sonrası dönemde olguların tedavi ve bakımı için personel ve ekipman ile tam donanımlı hizmet veren, operasyon salonlarına yakın olarak bulunan bir birim olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Post-operatif Bakım Ünitesi’nin, durumu ileri takip gerektiren hastalar için post-operatif uygun ortam oluşturma, hastaların pre-operatif (Yoğun Bakım) bekleme sürelerinde kısalma veya hiç beklememe gibi faydaları ön plana çıkmaktadır. Ayrıca yapılabilen operasyon sayısında artma, literatürde hastaların %60’ının PAKU’ya alındığı post-operatif YBÜ’ne kabul edilen olguların sayısında azalma (%40) gözlenmiştir. Servislerden; YBÜ’ne ihtiyacı olan daha fazla hastanın YBÜ’ne alınması için fırsat doğmuştur.” dedi.

Doç. Dr. Ali Duman tarafından gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Oğurlu, post-operatif olguların ameliyat sonrası tedavisinde durumu kritik post-operatif olguların erken dönem resüsitasyonu, post-operatif olguların yoğun bakım veya servise devir öncesi uygun tedavilerinin düzenlenmesinin yapıldığına değinerek bu birimin temel amacının anestezi veya cerrahiye bağlı gelişen komplikasyonları, ciddi problemlere dönüşmeden, erken dönemde belirlemek ve hemen tedavi etmek olduğunu vurguladı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN