Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Katıldı

24.01.2019
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 24 Ocak 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirilen 7. Aydın Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.

Aydın yeni otogar karşısında bulunan Tariş Pamuk depolarında düzenlenen açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra, Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, oda başkanları ve temsilcilerinin katılım gösterdiği fuara halkın da ilgisi yoğundu.

Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu tarafından üretilen ürünlerin sergilendiği stant protokol üyelerince ziyaret edilirken, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir tarım ve hayvancılığın Aydın için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir “Tarım, insanımızın sağlıklı beslenmesi için önemli olup insanoğlunun modası geçmeyen bir üretim faaliyetidir. Şehrimiz Aydın, bir tarım bölgesidir. Tarım bu bölgede ağırlıklı bir sektör olduğundan Üniversitemiz bünyesinde bulunan Ziraat ve Veteriner Fakültelerimiz Aydın ve bölge insanına hizmet için verimliliğin arttırılması adına her türlü desteği verecektir. Bu konuda hazırladığımız projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Üniversite olarak sektörün tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde olacağız. Uluslararası  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu açıdan son derece önem taşıyor. Birçok kurum ve kuruluşun kaynaşması, ortak projeler etrafında toplanması açısından bu tür etkinliklere Üniversite olarak her türlü katkıyı sağlamaya açığız.” dedi.

Fuar, 27 Ocak Pazar günü saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN