Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Teşrifleriyle Gerçekleştirilen Aydın-Denizli Otoyolu’nun Trafiğe Açılış Töreni’ne Katıldı

17.10.2024
Aydın-Denizli Otoyolu’nun trafiğe açılışı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle 17 Ekim 2024 tarihinde Aydın Gişeleri'nde tören düzenlendi.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra Aydın Valisi Yakup Canbolat, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun Kuyucak-Aydın arasındaki 70 kilometrelik son kesimini de trafiğe açtıklarını belirterek “Yolun tamamını toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik. Otoyolumuz sayesinde Aydın-Denizli arasında trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik. Zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf edeceğiz” dedi.

Bakan Uraloğlu, Aydın ve Denizli illerinin Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, “Özellikle ticari ve turistik trafiğin geçiş noktası olan bölgemizin ulaşım altyapısı, daha önceleri hayata geçirilen İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile önemli ölçüde güçlendirilmişti. Şimdi Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamının trafiğe açılmasıyla bu bölgedeki ulaşım ağımızın gücüne güç katmış olduk.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Bakan Abdulkadir Uraloğlu, ilimiz ziyareti kapsamında Aydın Valiliğini ziyaret etti. 

Ziyaret, Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun, daha güçlü ve güzel bir Aydın için hep birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edileceğini vurgulamasının ardından iyi dilek temennileri ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN